Гендиректор «Укроборонпрому» підписав наказ про корпоратизацію. Концерн розділять на окремі підприємства і згодом ліквідують

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Гендиректор «Укроборонпрому» підписав наказ про корпоратизацію. Концерн розділять на окремі підприємства і згодом ліквідують

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв підписав наказ про корпоратизацію концерну.

Про це пише пресслужба «Укроборонпрому».

«Сьогодні я хочу підписати історичний для нашого концерну наказ про початок його корпоратизації — перетворення на холдинги. Ці ефективні системи відкриють можливість для залучення фінансів, нових технологій та впровадження прозорої ефективної системи корпоративного управління, якого дуже чекають прості робітники на заводах, топменеджент і, звичайно, оборонно-промисловий комплекс у цілому», — заявив він.

У рамках корпоратизації «Укроборонпром» буде розділено на різні бізнес-одиниці. 65 найбільш перспективних підприємств увійдуть до новоствореного оборонного холдингу. Нові бізнес-одиниці будуть розділені за галузями їхньої роботи: авіаремонтна, бронетехніка, радарні системи, морські системи, високоточне озброєння, боєприпаси та спецхімія.

Зазначається, що процес створення холдингу і нових бізнес-одиниць має бути завершений у 2021 році. Також планується, що Рада ухвалить необхідний для цього законопроєкт. Керуватимуть новими підприємствами наглядові ради, а сам «Укроборонпром» буде ліквідований.