Уряд погодив звільнення глави Херсонської ОДА Гусєва. ЗМІ писали, що він очолить «Укроборонпром»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Уряд погодив звільнення глави Херсонської ОДА Гусєва. ЗМІ писали, що він очолить «Укроборонпром»

Нужненко Сергій \ УНИАН

Кабінет міністрів погодив звільнення з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва. Про це представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан повідомив у Telegram-каналі.

Причина — перехід на іншу роботу. Хто замість нього очолить ОДА — наразі невідомо.

До цього ряд ЗМІ, зокрема, «Лівий берег», «Українська правда» та Liga.net писали з посиланням на власні джерела, що Гусєв очолить «Укроборонпром». Водночас сам Гусєв у Facebook ані підтвердив, ані спростував цю інформацію. Він лише зазначив, що є частиною команди президента Зеленського, а відтак саме той визначає його місце роботи.

Що відомо про Гусєва? Йому 41 рік, Херсонську ОДА очолив 13 липня 2019 року, висувався у народні депутати від партії «Слуга народу», але потім вирішив не продовжувати участі у виборах. У 2014 — 2016 роках був заступником міністра оборони.

З 2002 по 2009 рік очолював комерційні структури і займався підприємництвом. Після цього працював у Міністерстві економіки, де займався політикою розвитку експорту та інвестиційною й інноваційною політикою.

Раніше віцепремʼєр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявляв, що «Укроборонпром» чекає суттєва трансформація — керівництво, весь менеджмент і назву концерну змінять.

  • Державний концерн «Укроборонпром» під час реформування ліквідують. На його базі створять щонайменше шість галузевих корпорацій, довкола яких будуть зібрані підприємства ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних і морських систем.