Керівництво і менеджмент «Укроборонпрому» змінять. «Токсичну» назву теж

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Віцепремʼєр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявив, що держконцерн «Укроборонпром» чекає суттєва трансформація — керівництво, весь менеджмент і назву концерну змінять.

Про це він розповів Укрінформу під час круглого столу.

«Концерн підлягає суттєвій трансформації, тому що в тому вигляді, в якому він сьогодні існує, він існувати не може. Менеджмент на ньому також буде змінено. Наскільки я знаю, найближчим часом повинна відбутися зміна керівництва концерну. Далі буде зміна і всієї команди, яка працювала там останній рік», — сказав Уруський.

За його словами, назву концерну теж планують поміняти, оскільки вона стала «токсичною в Україні». Сам «Укроборонпром» перетвориться на державну управляючу компанію.

«Це буде управляюча компанія із зовсім іншими функціями, ніж є сьогодні в концерні, із мінімумом втручання в господарську діяльність холдингів», — сказав Уруський.

За його словами, в оборонно-промисловому комплексі планують створити також аерокосмічну холдингову компанію, до якої приєднаються Державне космічне агентство й авіаційні підприємства, зокрема ДП «Антонов». Також буде створено ракетно-космічний центр «Південний», до якого включать всі підприємства космічного агентства, а сам центр увійде до складу аерокосмічної холдингової компанії.

  • Державний концерн «Укроборонпром» під час реформування ліквідують. На його базі створять щонайменше шість галузевих корпорацій, довкола яких будуть зібрані підприємства ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних і морських систем.