Кабмін ухвалив кілька кадрових рішень — призначив тимчасового главу Держгеокадастру і звільнив Шкарлета з посади заступника глави МОН

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кабінет міністрів призначив тимчасовим виконувачем обов’язків глави Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру Олексія Пінчука — начальника управління з питань євроінтеграції та міжнародного співробітництва цього відомства. Водночас з цієї посади звільнили Романа Лещенка, якого обрали міністром аграрної політики та продовольства.

Відповідні рішення уряд ухвалив на позачерговому засідання, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан.

Також уряд погодив ще низку кадрових рішень. Сергія Шкарлета звільнили з посади першого заступника міністра освіти і науки у звʼязку з призначенням його главою цього відомства. До того він також тимчасово виконував обов’язки міністра.

Також уряд звільнив з посади першого заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлію Свириденко — за власним бажанням. Крім того, уряд погодив звільнення з посади першого заступника голови Державної екологічної інспекції Дениса Каплунова.

  • Нагадаємо, 17 грудня Верховна Рада призначила Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства. До цього він був головою Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру. Президент Зеленський 1 жовтня 2019 року призначив його своїм уповноваженим із земельних питань.
  • Того ж дня депутати призначили Шкарлета міністром освіти. Фракція «Голос» заявила про фальсифікації — за Шкарлета проголосували депутати від «Опозиційної платформи — За життя», яких не було в залі. У Раді тепер обіцяють встановити додаткові відеокамери.