Рада призначила Лещенка міністром аграрної політики

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Рада призначила Лещенка міністром аграрної політики

УНІАН / Кузьмін Олександр

Верховна Рада призначила Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства. За його призначення проголосували 242 депутати.

До цього він був головою Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру. Президент Зеленський 1 жовтня 2019 року призначив його своїм уповноваженим з земельних питань.

«Очевидно, що стратегія розвитку агросектору потребує діалогу. Елементом агрополітики є те, щоб ми нарешті відповіли на питання, де поділись ті 5 млн га державної землі, які були на балансі. Я ніколи в своєму житті не бачив більшої протидії, ніж за пів року роботи на посаді голови Держгеокадастру», — заявив Лещенко.

Він наголосив, що треба детінізувати агровиробництво й оподатковувати «кожен гектар української землі».

Після закінчення університету Лещенко почав працювати в аграрній сфері й заснував кілька агрокомпаній. Як пише BBC, у 2015 році Лещенка обрали депутатом Жашківської районної ради від Радикальної партії Олега Ляшка.

У декларації новоспеченого міністра Лещенка є квартира у Києві на 113 квадратних метрів, будинок біля Жашкова та три позашляховики (Toyota, Volkswagen та Renault).

Зазначимо, відновлення роботи профільного аграрного міністерства відбудеться на початку 2021 року. У лютому колишній міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов розглядав можливість вивести Міністерство аграрної політики з Міністерства економіки після земельної реформи.