Турецькі корвети для ВМС України будуватиме миколаївський завод «Океан»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Суднобудівний завод «Океан», який знаходиться в Миколаєві, будуватиме турецькі бойові корвети для потреб Військово-морських сил України. Будувати військові кораблі для сторожової служби, протичовнової та протиповітряної оборони будуть у рамках контракту, підписаного між оборонними відомствами Туреччини і України 14 грудня.

Про це повідомляє пресслужба заводу.

Контракт про спільне з Туреччиною будівництво серії кораблів класу корвет був підписаний після угоди президентів України та Турецької Республіки в Анкарі в жовтні цього року.

«Океан» був включений до корветної програми через унікальні технічні можливості підприємства, наявність професійних кадрів та поточну програму модернізації виробничих активів. Турецький концерн також проведе аудит підприємства.

У рамках програми, «Океан» і турецький оборонний концерн укладатимуть окремі контракти на кораблі з чітко обумовленими термінами і конкретними кроками співпраці.

Скільки саме за програмою буде побудовано корветів не вказанно.

  • У жовтні Україна і Туреччина підписали Меморандум про спільні оборонно-промислові проєкти. 14 грудня у Києві Міністерством оборони України була підписана угода з турецькими компаніями про передачу технологій і виробництво корветів, а також ударних безпілотників для потреб ВМСУ.
  • 26 листопада головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак заявив, що у 2021 році Україна купить пʼять турецьких ударних дронів Bayraktar з новими характеристиками. ЗСУ з 2019 року мають на озброєнні 6 безпілотників Bayraktar TB2 з ракетами MAM-L турецької Roketsan.