Міноборони України вперше уклало прямі угоди на товари військового призначення — домовилися з Туреччиною про корвети і ударні безпілотники

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Міністерство оборони України вперше уклало прямі зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення, підписавши угоди з турецькими компаніями про передачу технологій та виробництво корветів і ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних сил.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони 14 грудня.

Як зазначається, підписання угод відбулось у рамках візиту турецької делегації на чолі з президентом директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїлом Деміром.

За словами міністра оборони Андрія Тарана, завдяки цим проєктам будуть посилені бойові спроможності Військово-морських сил ЗСУ задля підвищення безпеки у Чорноморсько-Азовському регіоні.

  • У жовтні Міноборони України і голова Державного агентства з питань оборонної промисловості Туреччини підписали Меморандум про спільні оборонно-промислові проєкти.
  • 26 листопада головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак заявив, що у 2021 році Україна купить пʼять турецьких ударних дронів Bayraktar з новими характеристиками. ЗСУ з 2019 року мають на озброєнні 6 безпілотників Bayraktar TB2 з ракетами MAM-L турецької Roketsan.
  • США передали Україні військове обладнання на $60 млн, включаючи боєприпаси і ракети Javelin.