Трамп вимагає у Верховного суду США переглянути результати виборів у Пенсильванії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Трамп вимагає у Верховного суду США переглянути результати виборів у Пенсильванії

Donald J. Trump / Facebook

Штаб чинного президента США Дональда Трампа подав апеляцію до Верховного суду з вимогою переглянути підсумки президентських виборів у штаті Пенсильванія. Про це повідомила пресслужба штабу у Twitter.

У Трампа вважають, що Верховний суд Пенсильванії «незаконно» змінив процедуру голосування по пошті безпосередньо перед самими виборами і після них.

Пенсильванія вважається одним з ключових штатів, адже перемога там приносить кандидату 20 голосів виборщиків із 270 необхідних для перемоги.

При цьому, Politico зазначає, що перспектива перемоги команди Трампа у суді «надзвичайно малоймовірна» і вона не змінить підсумки виборів. Видання пояснює, що обраний президент Джо Байден був би переможцем навіть без цього штату через значну перевагу в Колегії виборщиків.

Трамп не полишає спроб оскаржити перемогу Байдена. Штаб чинного президента вже кілька разів подавав позови до суду із закидами про фальсифікації під час виборів. Наприкінці листопада Федеральний апеляційний суд штату Пенсильванія відхилив позов Трампа, пояснюючи, що позивачі не надали жодних доказів фальсифікації виборів, тож їхні твердження безпідставні.