Суд Пенсильванії остаточно відхилив позов Трампа щодо результатів виборів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд Пенсильванії остаточно відхилив позов Трампа щодо результатів виборів

Jackie Ramirez / Pixabay

Федеральний апеляційний суд штату Пенсильванія відхилив позов команди нинішнього президента США Дональда Трампа із закидами у фальсифікаціях під час президентських виборів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Суд пояснив, що позивачі не надали жодних доказів фальсифікації виборів, тож їхні твердження безпідставні.

«Вільні, справедливі вибори — це джерело життя нашої демократії. Звинувачення в порушеннях серйозні. Однак називати вибори нечесними — ще не означає, що так воно і було. Закиди вимагають конкретних звинувачень, а згодом і доказів. У нас немає ні одного, ні іншого», — написав у поясненні суддя Стефанос Бібас.

Твердження, які містив позов команди Трампа, суддя Бібас назвав »спекулятивними звинуваченнями». Водночас адвокатка Дженна Елліс не збирається миритися з таким рішенням апеляційного суду. «Судова машина в Пенсильванії й надалі покриває масові фальсифікації», — заявила Елліс і пообіцяла передати справу до Верховного суду США.

Трамп програв Байдену 20 голосів виборщиків штату Пенсильванія. Попри це він зробив Пенсильванію центральним елементом своїх спроб анулювати результати виборів через суд. У цьому штаті суд відхилив шість окремих позовів — команда Трампа намагалася заблокувати підрахунок майже 9 тисяч поштових бюлетенів з округів Філадельфія і Монтгомері. Трамп заявляв, що у 600 бюлетенях з Монтгомері не вказана «необхідна» зворотна адреса. Суддя заперечив, що це порушення, адже в інструкції вона й не вимагалася.

  • 24 листопада у штаті Пенсильванія після перерахунку голосів демократа Джо Байдена визнали переможцем президентських виборів.
  • Чинний президент США Дональд Трамп погодився розпочати передачу влади обраному президенту Джо Байдену. До цього він заявляв про масові фальсифікації та «крадіжку виборів».
  • У США суди трьох штатів відхилили позови Дональда Трампа, який повідомляв про проблеми з голосуванням та бюлетенями.