Пенсильванія після перерахунку голосів заявила про перемогу Байдена

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Пенсильванія після перерахунку голосів заявила про перемогу Байдена

The Washington Post / Contributor

У штаті Пенсильванія після перерахунку голосів демократа Джо Байдена визнали переможцем президентських виборів. Про це повідомляє Associated Press.

Губернатор штату Том Вульф написав у Twitter: «Сьогодні державний департамент Пенсильванії затвердив результати виборів, які відбулись 3 листопада». Він додав, що, відповідно до вимоги федерального закону, підписав сертифікат, який засвідчує, що голоси виборщиків штату отримають Джо Байден і його кандидатка у віцепрезиденти Камала Гарріс.

Результати показують, що Байден і Гарріс набрали 3,46 мільйона голосів, Трамп і його кандидат у віцепрезиденти Майк Пенс — 3,38 мільйона.

Віце-губернатор Пенсильванії Кеті Буквар назвала службовців, які проводили вибори, і працівників виборчих комісій, «справжніми героями нашої демократії».

«Ми надзвичайно вдячні всім 67 округам, які працювали понаднормово, щоб забезпечити безпечний і надійний підрахунок голосів кожного виборця», — сказала Буквар.

Трамп, який програв Байдену 20 голосів виборщиків штату, зробив Пенсильванію центральним елементом своїх спроб анулювати результати виборів через суд. Нагадаємо, що у цьому штаті суд відхилив шість окремих позовів — команда Трампа намагалась заблокувати підрахунок майже 9 тисяч поштових бюлетенів з округів Філадельфія і Монтгомері. Трамп заявляв, що у 600 бюлетенях з Монтгомері виборці не вказали «необхідну» зворотну адресу. Суддя заперечив, що це порушення, адже в інструкції вона й не вимагалася.