Нова мутація COVID-19: Німеччина та Франція закрили авіасполучення з Великою Британією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нова мутація COVID-19: Німеччина та Франція закрили авіасполучення з Великою Британією

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Німеччина, Франція та Ірландія приєдналися до низки країн, які припинили авіасполучення з Великою Британією через поширення нового штаму коронавірусу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Заборона на польоти до Німеччини почне діяти з понеділка, 21 грудня, і триватиме щонайменше до 31 грудня. Винятки будуть зроблені лише для вантажних літаків.Міністерство внутрішніх справ Німеччини також наказало поліції негайно розпочати перевірки пасажирів з Великобританії та Південно-Африканської республіки, де також був виявлений новий штам коронавірусу.

Керівництво Франції ухвалило у неділю рішення зупинити на 48 годин прийом авіарейсів з Великої Британії. Як повідомляє Sky News, представник французького уряду оголосив, що заборона набуде чинності з опівночі, 21 грудня.

  • У неділю стало відомо, що через нову мутацію коронавірусу влада Нідерландів, Бельгії, Італії та Австрії оголосили про припинення авіасполучення з Великою Британією.
  • Спеціалісти сфери охорони здоровʼя Великої Британії заявили, що нова мутація коронавірусу, яка передається на 70% швидше за попередню версію вірусу, була виявлена на південному сході Англії ще у вересні. Проте тоді на неї ніхто не звернув уваги.