За добу в Україні виявили понад 8 тисяч нових випадків коронавірусу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

В Україні за останню добу виявили 8 325 випадків коронавірусу. Від ускладнень інфекції померли 116 пацієнтів, понад 6,6 тис. хворих одужали. Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Міністерства охорони здоров’я України «Коронавірус_інфо».

Найбільше випадків захворювання виявили в Одеській області — 814. У столиці 756 випадків, а в Київській області — 592. У Запорізькій та Харківській областях 675 і 520 випадків відповідно.

Усього за весь час пандемії в Україні нараховується майже мільйон випадків — коронавірус виявили в 964 тис. людей. З них понад півмільйона одужали, 16,58 тис. хворих померли від ускладнень.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що Україна втратила позиції у пріоритетності країн та не входить до списку тих, хто першими отримують вакцину від коронавірусу.

На думку міністра охорони здоровʼя Максима Степанова, коронавірус в Україні піде на спад вже в квітні — завдяки колективному імунітету, що утвориться внаслідок вакцинації, та природному імунітету в тих, хто перехворів.