Колишній зять Путіна прокоментував розслідування про покупку акцій нафтохімічного гіганта Росії за $100

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Колишній зять Путіна прокоментував розслідування про покупку акцій нафтохімічного гіганта Росії за $100

СИБУР Холдинг

Колишній зять президента Росії Володимира Путіна — Кирило Шамалов — розповів про умови купівлі 3,8% акцій «Сибуру», коментуючи розслідування журналістів «Важных историй».

Коментар бізнесмена оприлюднило російське інформаційне агентство РБК.

За словами Шамалова, він пропрацював у «Сибурі» 12 років і був учасником опціонної програми мотивації нарівні з десятками інших менеджерів компанії.

«Умови моєї участі в програмі не відрізнялися від умов Дмитра Конова, Михайла Карисалова, Павла Малого, Михайла Михайлова та інших топменеджерів. Ця обставина дозволяє акцентувати увагу громадськості на тому, що будь-які міркування про унікальність мого становища в опціонній програмі не відповідають дійсності, носять спекулятивний характер і спрямовані на дискредитацію моєї бізнес-репутації», — заявив він.

За словами голови «Сибуру» Дмитра Конова, Шамалов дійсно формально заплатив $100,02 долара за 3,8% акцій компанії, але угода мала ще кілька умов.

«Оскільки це була купівля акцій компанії [Themis Holdings], яка володіла акціями «Сибуру» і була обтяжена боргом, завершенню програми для менеджерів, які входили до цієї групи, передувало взяття на себе пропорційних отримуваним пакетам частин боргу», — пояснив він, пише РБК.

  • Журналісти видання «Важные истории», посилаючись на інформацію, отриману зі зламаної хакером пошти Шамалова, розповіли, що він після одруження з донькою президента РФ начебто купив акції найбільшої російської нафтохімічної компанії «Сибур» за $100, хоча їхня ринкова вартість — $380 млн.
  • Під час своєї щорічної пресконференції розслідування прокоментував також Володимир Путін.