У Харкові через смерть Кернеса оголосили триденний траур

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Харкові через смерть Кернеса оголосили триденний траур

Чапала Анна / УНІАН

У Харкові у звʼязку зі смертю мера Геннадія Кернеса оголосили три дні жалоби — 17, 18, 19 грудня. Про це повідомила пресслужба міської ради.

У ці дні приспустять прапор України та Харкова на будівлях держустанов. Також у місті на три дні скасували усі концерти, розважальні заходи та спортивні змагання.

Нагадаємо, Кернес помер 16 грудня у німецькій клініці «Шаріте». Туди його доставили у вересні з коронавірусом та двостороннім запаленням легень. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що у Кернеса відмовили обидві нирки. На додачу до цього, у нього ще були ускладнення після замаху на вбивство у 2014 році. Тоді йому пошкодили хребет, спинний мозок, печінку та одну з легень. Після цього він почав пересуватися в інвалідному візку.

Обовʼязки харківського мера повинен тимчасово виконувати секретар Ігор Терехов. Згідно із законодавством, не пізніше ніж на 15-й день після смерті мера він має звернутися до Верховної Ради з клопотанням про призначення позачергових виборів. Таке клопотання Рада повинна розглянути у 90-денний строк з дня смерті Кернеса.