У Зеленського вперше відреагували на протести ФОП. В Офісі президента створять координаційну раду

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В Офісі президента створять координаційну раду для вирішення проблем мікробізнесу та напрацювання відповідних законів.

Про це пише пресслужба ОП.

Таким чином у президента Володимира Зеленського відреагували на протести підприємців у центрі Києва, які тривають уже кілька днів.

До координаційної ради увійдуть представники мікробізнесу з кожного регіону, представники професійних спілок, а також представники уряду і ОП. Очолить раду голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Для президента України дуже важливо, щоб малий бізнес працював і розвивався. Щоб людям було зручніше працювати легально, а податківці створювали для людей комфортні умови й більше уваги приділяли ухиленню від сплати податків великими підприємствами», — сказав він.

Перше засідання планують провести в онлайн-форматі вже 18 грудня.

  • 15 грудня в центрі Києва пройшли масові протести ФОПів проти посилення карантинних заходів для підприємців. Протестувальники заявили, що влада їх не почула, і зібралися на мирний мітинг на Майдані. Незабаром мітинг спробувала розігнати поліція через спроби встановити намети.
  • Постраждали кілька протестувальників, а поліція заявила про 40 травмованих правоохоронців. Увечері поліція повторила спробу розігнати мітинг, але після сутички відступила. Підприємці вирішили відмовитися від нічної акції і власноруч зібрали всі намети, щоб правоохоронці більше не йшли на штурм.