На Майдані відбулися нові сутички протестувальників з поліцією. Правоохоронці відступили

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
На Майдані відбулися нові сутички протестувальників з поліцією. Правоохоронці відступили

Синиця Олександр / УНІАН

На Майдані Незалежності продовжується акція підприємців, які виступають проти запровадження локдауну в Україні. Поліцейські намагалися відтіснити їх з центральної площі, але згодом відступили.

Про це пише «24 канал».

Під час сутичок правоохоронці застосували світлошумові гранати та сльозогінний газ. Наразі ж вони відійшли і оточили протестувальників. Кілька наметів поліція знесла.

Згодом підприємці вирішили відмовитися від нічної акції і власноруч зібрали усі намети, щоб правоохоронці більше не йшли на штурм.

«Ми не хочемо, щоб страждали мирні люди. Тут зібралися прості люди, які відстоюють своє право на працю», — зазначив зі сцени лідер акції Дмитро Доротич.

У зв’язку з цим людей на акції почало ставати дедалі менше, однак невелика кількість підприємців досі хочуть залишатися на безстрокову акцію протесту.

У МВС розповіли, що під час сутичок група нетверезих чоловіків накинулася на поліцейських та розбила обличчя трьом з них. Правоохоронців госпіталізували.

«У повідомленні про проведення акції організатори не вказували про встановлення наметів на Майдані Незалежності. Зважаючи на це, правоохоронці демонтували їх. У результаті виникла штовханина, а згодом група нетверезих чоловіків нанесла тілесні ушкодження трьом поліцейським. Їх із розбитими обличчями та забоями тіла госпіталізували», — пояснюють у МВС.

  • Рішенням Кабінету міністрів в Україні з 8 по 24 січня посилюється карантин (вводиться локдаун). Працювати зможуть тільки продуктові магазини, аптеки, банки, заправки і транспорт. При цьому в Кабміні повідомляли, що карантин можуть посилити раніше 8 січня, за певних умов.
  • 15 грудня уранці у Києві під стіни Верховної Ради і на Майдан Незалежності з акцією протесту вийшли підприємці. У рамках руху #SaveФОП вони вимагають скасувати обмеження на підприємницьку діяльність.
  • Згодом між протестувальниками та поліцією почалися сутички через те, що люди намагалися влаштувати наметове містечко на Майдані. В результаті зіткнень з учасниками акції протесту підприємців проти карантинних обмежень постраждали 40 правоохоронців.