Штепу виключили з партії та планують позбавити місця в міськраді Словʼянська

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Штепу виключили з партії та планують позбавити місця в міськраді Словʼянська

Сергій Моргунов / «Бабель»

Колишнього мера Словʼянська Нелю Штепу виключили з «Партії миру і розвитку».

Про це повідомляють «Новини Донбасу».

Також в партії додали, що мають намір позбавити Штепу депутатського мандата, але, згідно із законодавством, це можна буде зробити тільки через рік.

«У Виборчому кодексі зʼявилося таке поняття, як імперативний мандат. Згідно із законом, Нелю Ігорівну можливо буде усунути від виконання обовʼязків депутата Словʼянської міської ради через рік», — сказала глава облорганізації партії Ірина Ольхова.

Видання зазначає, що між першим і другим туром виборів мера Словʼянська всередині «Партії миру і розвитку» стався скандал: Штепа підтримала кандидатуру від ОПзЖ Павла Придворова. При цьому її партія підтримувала кандидата від «Опозиційного блоку» Вадима Ляха, який врешті переобрався на другий термін.

  • Штепа балотувалася на пост мера Словʼянська, проте їй не вистачило голосів, щоб пройти у другий тур.
  • До 2014 року Неля Штепа була мером Словʼянська Донецької області, її затримали 11 липня 2014 року — через кілька днів після того, як місто звільнили від сепаратистів і підняли прапор України. Штепу звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258—3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України. В обвинувальному акті також зазначено, що Штепа висловлювала підтримку сепаратистам, що призвело до окупації Словʼянська з 12 квітня до 5 липня 2014 року. За словами прокурорів, Штепа сприяла організації та зміцненню незаконних блокпостів.
  • Сама Штепа каже, що закликала Путіна увійти в Словʼянськ під загрозою бойовиків, у полоні яких її начебто били, а інтервʼю для російських ЗМІ вона давала «під дулом автомата». 20 вересня 2017 року Штепу перевели з СІЗО під домашній арешт.