У Слов’янську мером переобрали Вадима Ляха від «Опоблоку». Він переміг кандидата від ОПзЖ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Слов’янську мером переобрали Вадима Ляха від «Опоблоку». Він переміг кандидата від ОПзЖ

Слов’янська територіальна виборча комісія оголосила результати другого туру виборів мера міста — чинний очільник, представник «Опозиційного блоку» Вадим Лях переміг кандидата від «Опозиційної платформи — За життя» Павла Придворова.

Про це повідомляє рух «ЧЕСНО».

За даними ТВК, Лях отримав 60,87% підтримки, тобто 16 811 голосів виборців. За його суперника проголосували 10 415 людей.

Що відомо про Ляха?

Вадиму Ляху 47 років. У 2002 році, за президентства Кучми, Ляха обрали депутатом Словʼянської міської ради. Відтоді він встиг побути депутатом трьох скликань від Партії регіонів, востаннє — при мері Нелі Штепі.

У 2015 році на місцевих виборах Лях всю свою кампанію побудував на слогані «Любити як Неля», пообіцявши не відступати від курсу Штепи — розбивати клумби, фарбувати дитячі садки та робити дороги. Протягом останніх двох років на посаді мера Лях займався поточними міськими проєктами.

На цьогорічні вибори він пішов від «Опоблоку», у першому турі обігнав Штепу на 14% голосів і поступився головному конкуренту Придворову всього 240 голосами. Активіст Денис Бігун вважає, що такий хороший результат став несподіванкою і для самого Ляха. Але це не так, просто Лях думав, що буде конкурувати зі Штепою.