«Можете сміятися». Навальний подасть до ФСБ заяву про своє отруєння

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Можете сміятися». Навальний подасть до ФСБ заяву про своє отруєння

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Російський опозиціонер Олексій Навальний має намір звернутися до Слідчого комітету Росії, а також до Федеральної служби безпеки РФ після публікації міжнародних розслідувачів, які назвали імена його отруйників.

Про це Навальний заявив в ефірі «Эхо Москвы».

«Я відкриваю Кримінальний процесуальний кодекс і я доходжу до статті: «Повідомлення про злочин». Відповідно до статті Кримінального процесуального кодексу ми робимо повідомлення про злочин, яке буде відправлено і до СК, і в ФСБ. Ви можете сміятися скільки завгодно, але іншої процедури тут не існує», — пояснив опозиціонер.

  • Навальний потрапив до лікарні Омська з сильним отруєнням 20 серпня. Тоді він впав у кому. 21 серпня Навального відправили літаком до Німеччини. 2 вересня уряд Німеччини оголосив, що російського політика отруїли речовиною з групи «Новачок».
  • Група міжнародних розслідувачів встановила 8 співробітників ФСБ, які мають безпосереднє відношення до отруєння Навального. За політиком стежили з 2017 року. Вбити його намагалися двічі.
  • У липні 2020 року Навальний разом з дружиною Юлією був у відпустці в Калінінграді, тоді їй стало зле — це вважається першим невдалим замахом на політика. Другий був у Томську. Ймовірно, «Новачок» йому нанесли на спідню білизну, яку він здав у хімчистку готелю. Речі принесли, поки Навальний купався в річці.