Японська газета Asahi Shimbun: Північна Корея придбала російську вакцину від коронавірусу. У РФ заперечують

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Японська газета Asahi Shimbun: Північна Корея придбала російську вакцину від коронавірусу. У РФ заперечують

Офіційний сайт мера Москви

Північна Корея придбала російську вакцину проти коронавірусу «Супутник V», а також китайське діагностичне обладнання, включно з термографами.

Про це одна з найбільших японських газет The Asahi Shimbun повідомила з посиланням на джерела в розвідці Південної Кореї, цитують Meduza і ТАСС.

Сума контракту та розмір партії вакцин невідомі. Водночас зазначається, що препарат вже почали вибірково колоти представникам Робітничої партії Кореї. Наразі точних даних про вакцинацію лідера КНДР Кім Чен Ина немає. Найімовірніше, для її проведення спочатку потрібно буде повністю гарантувати безпечність препарату.

Що стосується термографів, то їх встановили на кордоні між Китаєм і КНДР, щоб поступово відновити економічну діяльність між двома країнами.

Зазначимо, що Північна Корея ще не повідомляла про жодний випадок коронавірусу. Проте Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила, що, імовірно, там був спалах, адже у країни були торгові відносини з Китаєм (можливим джерелом пандемії) до закриття кордонів наприкінці січня.

Після публікації матеріалу представник Російського фонду прямих інвестицій в розмові з «РИА» заявив, що КНДР ніколи не зверталася до фонду і не укладала ніяких контрактів.

24 листопада росіяни повідомляли, що клінічні дослідження вакцини «Супутник V» показали її ефективність у 91,4% на 28 день після першої інʼєкції, на 42-й день після першої інʼєкції вона перевищує 95%. Третій етап клінічних досліджень триває.