Генпрокурор США Барр подав у відставку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Генпрокурор США Барр подав у відставку

Office of Public Affairs / Flickr

Генеральний прокурор США Вільям Білл Барр подав у відставку. Про це президент країни Дональд Трамп повідомив у Twitter.

«Щойно провів дуже приємну зустріч із генеральним прокурором Біллом Барром у Білому домі. Наші відносини були дуже хорошими, він зробив відмінну роботу! Згідно з листом, Вільям йде незадовго до Різдва, щоб провести канікули із сімʼєю. [...] Дякую тобі за все!» — написав Трамп.

Заступник генерального прокурора Джефф Розен виконуватиме обовʼязки генпрокурора. Річард Доногʼю візьме на себе обовʼязки його заступника.

Як пише Associated Press, Барр був одним із найзатятіших союзників Трампа. Перед виборами він неодноразово висловлював думку, що голосування поштою може бути чудовою можливістю для шахрайства, адже під час пандемії американці побоюються ходити на виборчі дільниці. Проте майже за місяць після президентських виборів Барр визнав, що Міністерство юстиції США не виявило фальсифікацій, які б поставили під сумнів перемогу Байдена. Ця заява суперечить риториці Трампа, який неодноразово наголошував на фальсифікаціях на виборах, хоча не надав цьому доказів.

Office of Public Affairs / Flickr

У минулі вихідні Трамп в ефірі Fox News заявив, що розчарований тим, що розслідування щодо сина обраного президента Хантера Байдена не було розпочато.

«Білл Барр мав втрутитися», — сказав тоді Трамп. Проте вже 10 грудня розслідування розпочали, зокрема, вивчають його ймовірні звʼязки з українською компанією Burisma.