Кремль та ФСБ відмовилися коментувати для журналістів розслідування про отруйників Навального

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Кремлі та Федеральній службі безпеки Росії відмовилися прокоментувати журналістам розслідування, яке встановило імена та посади ймовірних отруйників опозиціонера Олексія Навального.

Про це йдеться у сюжеті CNN.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков відмовився надати свій коментар для розслідування. У ФСБ підкреслили, що, ймовірно, нададуть відповідь протягом 9 днів.

Також журналісти навідалися за домашньою адресою до ймовірного координатора отруєння — Олега Таякіна з Інституту криміналістики ФСБ. Після запитання про участь в отруєнні Навального той просто зачинив двері квартири.

Група міжнародних розслідувачів встановила 8 співробітників ФСБ, які безпосередньо причетні до отруєння Навального. За політиком стежили з 2017 року. Вбити його намагалися двічі.

У липні 2020 року він разом з дружиною Юлією був у відпустці у Калінінграді, тоді їй стало зле — це вважається першим невдалим замахом на політика. Другий був у Томську. Ймовірно, «Новачок» йому нанесли на спідню білизну, яку він здав до хімчистки готелю. Речі принесли назад, коли Навальний купався в річці.