Верховний суд США відхилив позов штату Техас про визнання результатів виборів президента недійсними

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Верховний суд США відхилив позов штату Техас про визнання результатів виборів президента недійсними

Chip Somodevilla/Getty Images

Верховний суд США відхилив позов Техасу про перегляд підсумків президентських виборів. Про це повідомляє CNN.

У позові генпрокурор штату вимагав визнати недійсними результати в Джорджії, Мічигані, Пенсильванії та Вісконсині. Раніше його підтримали Трамп і ще 17 штатів.

У позові йшлося про те, що під час виборів було недотримано норми обробки виборчих бюлетенів, у тому числі надісланих поштою. Але його відхилили — Верховний суд не знайшов підстав для того, щоб Техас оскаржував результати президентських виборів в інших штатах.

У Білому домі заявили, що Верховний суд тим самим відмовився забезпечити дотримання Конституції, а Трамп назвав це правовою ганьбою для Америки.

«Ми ні від одного суду не добилися розгляду цього питання [підсумків голосування] по суті. Це правова ганьба і приниження для США!!! » — написав він у Twitter.

За останні пʼять тижнів федеральні суди і суди штатів повністю відхилили більшість спроб Трампа.

Зазначимо, що колегія виборників США затвердить результати виборів президента 14 грудня. Цій зустрічі приділяють надмірну увагу через Дональда Трампа — він не хоче визнавати свою поразку. Трамп продовжує стверджувати, що демократи «вкрали» вибори. Деякі виборники занепокоєні, що збори можуть зірвати. Наразі вживають усіх заходів безпеки, щоб цього не сталося.