Крижані дощі підуть з України: синоптики прогнозують покращення погоди наступного тижня

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Наступного тижня погода в Україні поступово почне покращуватися, проте опади вщухнуть лише в середу.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

У понеділок, 14 грудня, в Україні збережеться хмарна погода, у Рівненській, Житомирській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Одеській, Київській, Чернігівській та Сумській областях очікуються дощі з мокрим снігом, подекуди ожеледь; на решті території без істотних опадів. Температура вдень від +1 до +4 °С, уночі +1...-3 °С, у південній частині та на Закарпатті вночі +2...+5 °С, вітер південно-східний, східний, 7—12 м/с.

У Криму — без опадів, удень +11...+13 °С, а вночі +5...+7 °С.

У Києві 14 грудня вночі обіцяють мокрий сніг, удень невеликий дощ і мокрий сніг; подекуди ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура вночі — 0...-2 °С, удень до +3 °С.

У середині тижня, 15—16 грудня, в Україні переважно без опадів, лише у вівторок на півночі, у центрі та в Харківській області очікуються невеликий дощ і мокрий сніг. Температура коливатиметься вночі від 0 до -3 °С, удень — від -1 до +3 °С.

У Києві 15 грудня очікується невеликий дощ і мокрий сніг, 16 грудня прогнозують суху погоду. Температура вночі та вдень становитиме -1...+1 °С.

В останні дні робочого тижня, 17—18 грудня, синоптики обіцяють, що істотних опадів в Україні не буде. Уночі, за попереднім прогнозом, температура становитиме 0...-5 °С, удень — від -2 до +3 °С, на заході та південному заході +1...+6 °С.