Синоптики попередили про нову хвилю крижаних дощів: під ударом більшість областей України

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У найближчі вихідні в Україні очікуються несприятливі погодні умови — мокрий сніг із дощем та ожеледиця.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

У суботу, 12 грудня, у західних, східних і південних областях прогнозують дощ із мокрим снігом, уночі на заході 0...-2 °C, на сході, у центрі та півночі — від -3 до -6 °C, на півдні — +1...-1 °C, удень на заході та півдні +2...+6 °C, на решті території -1...+3 °C.

У Криму вночі пройде мокрий сніг із дощем, проте буде плюсова температура — вночі +1...+3 °C, вдень до +6 °C.

У Києві вдень очікується мокрий сніг і дощ, 0...-2 °C, вночі — до -6 °C.

До того ж синоптики попередили про ожеледицю на дорогах 12 грудня на всій території Україні, вітер південно-східний, східний, 7—12 м/с, у південних, східних і більшості центральних областей — пориви 15—20 м/с.

У неділю, 13 грудня, опади не обіцяють лише на сході та південному сході, на решті території дощ із мокрим снігом, подекуди ожеледь, у північних і центральних областях на дорогах ожеледиця. Температура вночі коливатиметься від +1 до -3 °C, на півдні та Закарпатті +3...+5 °C, удень у більшості областей України +2...+4 °C, на сході — 0...+2 °C. Вітер південно-східний, східний, 7—12 м/с, у південно-східних областях пориви 15—20 м/с.

У Криму в неділю опадів не очікується, удень повітря прогріється до +13 °C, а вночі — +5...+7 °C.

У Києві вдень мокрий сніг і дощ, на дорогах ожеледиця, +1...3 °C, вітер південно-східний, 7—12 м/с, уночі стовпчики термометрів покажуть 0...-2 °C.