«Слуга народу» збере 15 грудня засідання фракції. Обговорять призначення двох міністрів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слуга народу» збере 15 грудня засідання фракції. Обговорять призначення двох міністрів

Міністерство освіти і науки України

Фракція «Слуга народу» планує у вівторок, 15 грудня, провести засідання, на якому обговорить можливість призначення виконувачів обов’язків міністра освіти і міністра енергетики на посади постійних очільників цих відомств.

Про це розповіла заступниця глави фракції Галина Янченко у коментарі «Укрінформ».

Вона зазначає, що відповідно до нещодавніх змін у законодавстві в. о. міністра мають значно обмеженіші повноваження, ніж призначений міністр. «І менше повноважень, ніж мали в. о. міністра раніше. Тобто, якщо раніше в. о. міністра від повноцінного міністра відрізнявся, в першу чергу, лише тим, що не може голосувати на засіданні Кабміну, то тепер урізаються ще цілий ряд повноважень», — розповіла Янченко.

Крім того, вона додала, що, за новим законодавством, в. о. міністра не може перебувати на цій посаді більше місяця — премʼєр-міністр зобовʼязаний винести кандидатуру постійного міністра на розгляд Ради.

«Подивимося, чи будуть ці питання розглядатися на пленарному тижні, тому що поки що немає ясності по підтримці у фракції, чи фракція взагалі буде готова проголосувати за таких кандидатів на посади міністрів», — зауважила Янченко.