Нацагентство знайшло плагіат у роботах міністра Шкарлета

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Етичний комітет Нацагентства з питань забезпечення якості освіти виявив плагіат у трьох роботах виконуючого обовʼязки міністра освіти Сергія Шкарлета.

Про це повідомляє LIGA.net з засідання комітету.

«Вимушені констатувати плагіат у трьох роботах. Представимо це в нашому висновку. І є відповідна таблиця, яка вказує на некоректні посилання з ознаками академічного плагіату», — сказав голова Нацагентства Сергій Квіт.

Плагіат у наукових роботах Шкарлета підтвердили також міжнародні експерти: професор етики і права Крістін Моріарті, американський адвокат (працює в міжнародній організації з академічної доброчесності), чеський експерт Томаш Фольтинек і польський експерт Кшиштоф Гутовський.

На засіданні комітету був адвокат Шкарлета. Він постійно перебивав Квіта та заявляв йому відвід. За його словами, у Квіта «конфлікт інтересів» і особиста неприязнь до його підзахисного.

Комітет у підсумку вирішив рекомендувати Нацагентству встановити факт плагіату в статтях. Вирізки з плагіатом у роботах, а також документи з порівняльними таблицями будуть оприлюднені на офіційному сайті агентства найближчим часом.