Убивство українця в аеропорту Лісабону: Португалія виплатить родині загиблого компенсацію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Убивство українця в аеропорту Лісабону: Португалія виплатить родині загиблого компенсацію

Скриншот з сюжету RTP

Уряд Португалії виплатить компенсацію родині українця Ігоря Гоменюка, який помер після затримання в аеропорту Лісабону у березні цього року.

Про це пише «Європейська правда».

«Те, що сталося 12 березня у державних приміщеннях в аеропорту Лісабону і призвело до смерті громадянина України Ігоря Гоменюка — абсолютно неприйнятно. Це повністю суперечить стандартам прав людини, які Португалія поважає, і яких її служби безпеки та посадовці зобов’язані суворо дотримуватися», — заявив міністр внутрішніх справ Едуардо Кабріта.

Зазначається, що Рада міністрів доручила уповноваженому з прав людини встановити розмір компенсації, що буде виплачена родині загиблого українця, до початку судового процесу над співробітниками міграційної служби, яких звинуватили у його смерті. Суд почнеться на початку 2021 року.

  • У березні в аеропорту Лісабону інспектори міграційної служби побили українського заробітчанина, який згодом помер. Поліція затримала трьох офіцерів міграційної служби за підозрою у вбивстві українця.
  • Глава Служби у справах іноземців і кордонів Португалії (SEF) Кріштіна Гатоес пішла у відставку на тлі кількамісячного скандалу через загибель в аеропорту Лісабону українця.