Mastercard перестала співпрацювати із Pornhub через контент із насильством та зображення дітей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Mastercard перестала співпрацювати із Pornhub через контент із насильством та зображення дітей

Flickr

Платіжна система Mastercard тепер не працює з Pornhub — розслідування компанії встановило, що на сайті дійсно присутній незаконний контент. Тепер користувачі Pornhub не зможуть оплатити Premium-акаунт на сайті і купувати доступ до платних моделей за допомогою карт Mastercard.

Про це повідомляє Reuters та Bloomberg.

Visa також може припинити співпрацю з Pornhub: платежі через неї припинені до завершення розслідування. «Ми закликаємо своїх партнерів із фінансових установ регулярно перевіряти відповідність своїх контрагентів нашим стандартам на цій та інших платформах», — цитує Bloomberg заяву компанії.

4 грудня газета Tne New York Times опублікувала статтю, в якій йшлось, що Pornhub заробляє на відео з реальними сценами насильства і неповнолітніми. Одна жінка розповіла журналістам, що знайшла понад 50 роликів на сайті зі своєю 15-річною дочкою після її зникнення, а 19-річна дівчина зазнала жорстоких цькувань у коледжі через злив інтимного відео для хлопця. Ситуація довела її до наркозалежності і спроби суїциду.

Вже 8 грудня Mastercard почав розслідування, а сам сайт заборонив завантажувати на нього відео — тепер це можуть робити тільки партнери та моделі, які заробляють (раніше міг кожен охочий).

Разом із тим Pornhub відкинув звинувачення: «Ми категорично проти матеріалів з насильством над дітьми. Pornhub беззастережний прибічник боротьби з ними і вже використовує провідну у своїй галузі політику довіри та безпеки для виявлення та викорінення незаконних матеріалів у нашій спільноті», — повідомили в компанії.