Mastercard почала розслідування проти Pornhub через контент з насильством та зображення дітей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Mastercard почала розслідування проти Pornhub через контент з насильством та зображення дітей

Flickr

Платіжна система Mastercard почала розслідування проти сайту Pornhub через інформацію про те, що платформа дозволяє розміщувати зображення дітей, а також контент із сексуальним насильством.

Про це повідомляє CNN.

Mastercard, яка приймає платежі через сайт Pornhub, заявила, що «не терпить незаконних дій» і вже співпрацює з правоохоронними органами щодо цієї ситуації.

«Ми розслідуємо твердження, висунуті в New York Times, і працюємо з банком MindGeek [материнською компанією Pornhub], щоб розібратися в цій ситуації — на додаток до вже зроблених кроків. Якщо звинувачення будуть підтверджені, ми ухвалимо негайні заходи», — йдеться в заяві системи.

Розслідування почалося після колонки у The New York Times, написаної лауреатом Пулітцерівської премії Ніколасом Крістофом. Він повідомив про те, що на сайті Pornhub були виявлені відео нападів на жінок та дівчаток, які втрачали свідомість, в тому числі відео оголеної 14-річної дівчини. Він написав, що Pornhub дозволяє повторно завантажувати подібний контент, навіть якщо він був раніше видалений.

Pornhub відкинув звинувачення: «Ми категорично проти матеріалів з насильством над дітьми. Pornhub беззастережно прихильний боротьбі з ними і вже використоує провідну у своїй галузі політику довіри та безпеки для виявлення та викорінення незаконних матеріалів у нашому суспільстві», — повідомили в компанії.