Pornhub обмежив завантаження і скачування відео на тлі розслідувань Visa та Mastercard

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Порносайт Pornhub змінив правила користування платформою після публікацій розслідування The New York Times про те, як сервіс заробляє на насильстві та відео із неповнолітніми.

Від 8 грудня введено обмеження на завантаження відео. Тепер завантажувати відео можуть тільки партнери Pornhub по контенту і учасники Модельної програми сайту, які заробляють на контенті. Раніше завантажувати відео міг кожен охочий. Крім цього, з 2021 року сайт введе систему ідентифікації користувачів, які завантажують відео.

Також Pornhub ввів заборону на скачування відео, за винятком платних завантажень, для учасників Модельної програми. Сервіс критикували за те, що відеозаписи без згоди учасників зйомок і далі поширювалися після видалення з сайту.

У Pornhub заявили, що посилять модерацію контенту і розширять список заборонених тегів. Окремо буде вестися робота із захисту прав дітей за допомогою технологій CSAI Match та PhotoDNA, а також пошук і видалення нелегального контенту.

  • Напередодні The New York Times випустила розслідування, в якому говорилося, що сайт заробляє на відео з реальними сценами насильства і неповнолітніми. Одна жінка розповіла журналістам, що знайшла понад 50 роликів на сайті зі своєю 15-річною дочкою після її зникнення, а 19-річна дівчина зазнала жорстоких цькувань у школах через злив інтимного відео для хлопця. Ситуація довела її до наркозалежності і спроби суїциду.
  • Після виходу статті платіжні системи Visa і Mastercard почали розслідування щодо банку MindGeek (материнська компанія Pornhub).