Кабмін продовжив карантин в Україні до кінця зими

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кабінет міністрів продовжив загальний карантин в Україні та режим надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу до кінця зими — до 28 лютого 2021 року. При цьому, з 8-го до 24 січня включно буде діяти жорсткий карантин. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 9 грудня.

Під час загального карантину по всій країні продовжать діяти обмеження «помаранчевої» зони.

При цьому, уряд дозволив закладам громадського харчування під час загального карантину працювати на годину довше — до 23:00, але розрахунки потрібно проводити не пізніше, ніж о 22:00.

Водночас, у новорічну ніч заклади харчування зможуть працювати до 1 години ночі. Крім того, уряд дозволив встановлювати на площах новорічні ялинки, але без концертних майданчиків та розваг.

Нагадаємо, уряд ввів посилений карантин в Україні на 16 днів — з 8-го до 24 січня включно. В ці дні не працюватимуть заклади громадського харчування (дозволено лише навиніс), ТРЦ, заклади культури, кінотеатри, фітнес-зали та ринки. Жорсткий карантин не вплине на роботу громадського транспорту. З повним переліком обмежень під час посиленого карантину можна ознайомитися тут.