Уряд планує провести традиційний перепис населення у 2023 році, а на основі реєстрів — у 2030-му

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Уряд планує провести традиційний перепис населення у 2023 році, а на основі реєстрів — у 2030-му

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Уряд знову запланував перенести проведення Всеукраїнського перепису населення — на 2023 рік. А згодом — у 2030 році — планують провести перепис на основі даних національних реєстрів. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, передає Укрінформ.

9 грудня на засіданні уряду ухвалили розпорядження про проведення традиційного (класичного) перепису у 2023 році. За попереднім — перепис мали провести цього року.

Крім того, найближчим часом до парламенту внесуть законопроєкт щодо змін до закону про перепис, яким введуть новий метод проведення — перепис на основі відомостей з національних реєстрів (комбінований метод). «Перепис населення за реєстрами — осяжне майбутнє, якого нам не уникнути», — наголосив Немчінов.

Він вважає, що перехід на перепис за реєстрами має численні переваги та можливості. Серед них — зниження витрат, скорочення термінів проведення перепису й отримання його результатів, зниження навантаження на респондентів, можливість проводити перепис частіше, ніж раз на 10 років, пишуть «Букви».

Нагадаємо, раніше Немчінов наголошував, що у 2021 році Всеукраїнський перепис населення не відбудеться. Щоб провести перепис у 2021 році, підготовку до нього мали розпочати ще в березні поточного року. Також він зазначав, що Держстат розглядає три сценарії проведення перепису: класичний варіант, опитування і комбінований.