Wizz Air оголосила про відновлення рейсів з українських міст до 10 країн

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Угорська авіакомпанія-лоукостер Wizz Air у грудні відновить рейси з Києва, Львова та Харкова до 19 міст 10 країн світу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За даними компанії, відновляь перельоти з Києва до Копенгагену, Пардубіць, Біллунну, Відня, Кракова, Лісабону, Гамбургу, Будапешту, Неаполя, Познані, Братислави та Катовиць.

Зі Львова від грудня можна буде літати до Берліну, Щецина, Братислави, Пардубіць і Вільнюсу, а з Харкова — до Кракова, Дортмунду, Відня, Гданська і Вроцлава.

Водночас у Wizz Air зазначили, що відновлення рейсів залежатиме від рішення органів влади про те, залишити чи вилучити ту чи іншу країну зі списку «зеленої» зони.

«Відповідно, у такому разі виконання цих перельотів буде відкладено», — додали в авіакомпанії та запевнили, що клієнти, чиє бронювання у зв’язку з цим зміниться, автоматично отримають 120% компенсації від початкового тарифу. Вона буде нарахована як WIZZ-кредит, яким можна скористатися протягом 24 місяців з моменту скасування рейсу. Пасажири також можуть вибрати грошове відшкодування.

  • Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» просить президента Володимира Зеленського надати підтримку компанії через збитки, повʼязані з коронавірусом. МАУ просить списати борги або надати кредит до відновлення регулярних авіаперевезень.
  • Президент МАУ Євген Дихне розповів в інтервʼю «Бабелю», що з часу введення жорсткого карантину навесні держава не допомагала авіакомпанії, яка виконувала евакуаційні рейси та забирала українців з-за кордону. МАУ так і не отримала компенсації.