МАУ звернулася до Зеленського по допомогу. Компанія просить кредит і списати борги

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» просить президента Володимира Зеленського надати підтримку компанії через збитки, повʼязані з коронавірусом. МАУ просить списати борги або надати кредит до відновлення регулярних авіаперевезень.

Відкритий лист опубліковано на сайті МАУ.

Компанія просить Зеленського доручити Кабміну невідкладно розробити програму поворотної фінансової допомоги (позики або стабілізаційного кредиту), щоб виплатити співробітникам заборгованості, а також доручити Міністерству інфраструктури реструктуризувати борги МАУ перед аеропортом «Бориспіль» і ДП «Украерорух».

У МАУ стверджують, що карантинні обмеження скоротили частоту авіарейсів на 85%, як порівняти з минулим роком. Через збитки МАУ «зі сльозами на очах» звільнила близько тисячі співробітників, тепер на черзі 140 пілотів.

Керівництво МАУ звертає увагу на те, що компанія, як і галузь в цілому, не отримала підтримку від уряду, як це відбувається в Німеччині, Франції та інших країнах.

  • Президент МАУ Євген Дихне розповів в інтервʼю «Бабелю», що з часу введення жорсткого карантину навесні держава не допомагала авіакомпанії, яка виконувала евакуаційні рейси та забирала українців з-за кордону. МАУ так і не отримала компенсації.