На виборах мера Кривого Рогу переміг кандидат від ОПзЖ Костянтин Павлов

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
На виборах мера Кривого Рогу переміг кандидат від ОПзЖ Костянтин Павлов

Facebook / Константин Павлов

У другому турі виборів мера Кривого Рогу переміг кандидат від «Опозиційної платформи — За життя» Костянтин Павлов. Про це повідомляють «Суспільне» і «Первый городской», посилаючись на результати, оголошені міською територіальною виборчою комісією.

Павлов отримав 56,9% (це понад 97,5 тисячі голосів виборців). А за його конкурента, кандидата від «Слуги народу» Дмитра Шевчика проголосували 40,49% (близько 70 тисяч виборців).

4 339 бюлетенів визнали недійсними. Усього в голосуванні взяли участь понад 171 тисячу виборців.

Що відомо про Павлова?

За даними «Суспільного», Павлов — радник чинного мера Кривого Рогу Юрія Вілкула. У 2006 і 2010 роках обирався депутатом Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів і був очільником цієї політсили у Кривому Розі.

Павлов також двічі обирався до парламенту по округу у Кривому Розі — у 2012 році від Партії регіонів, у 2014 році як самовисуванець. У 2019 року балотувався до Верховної Ради як самовисуванець, але програв.

  • Другий тур виборів мера Кривого Рогу пройшов 6 грудня. Явка становила понад 35%. У день виборів поліція отримала 30 повідомлень про порушення — щодо двох із них розпочала кримінальні провадження.
  • У першому турі Павлов посів третє місце. Тоді найбільше голосів отримали чинний мер Юрій Вілкул і кандидат від «Слуги народу» Дмитро Шевчик. Але після першого туру Вілкул оголосив, що знімає свою кандидатуру через стан здоров’я, і закликав підтримати Павлова.
  • 4 грудня президент України Володимир Зеленський, уродженець Кривого Рогу, записав відеозвернення, в якому закликав мешканців міста прийти на вибори мера та зробити рекордну явку в 95%. Зеленський наголосив, що агітувати ні за кого з кандидатів не може, «але це й не потрібно — ви люди розумні, самі все знаєте».