«Зробимо рекордну явку в Україні — 95». Зеленський закликав мешканців Кривого Рогу проголосувати у другому турі виборів мера

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Зробимо рекордну явку в Україні — 95». Зеленський закликав мешканців Кривого Рогу проголосувати у другому турі виборів мера

Соколовська Інна / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський закликав мешканців Кривого Рогу (Дніпропетровська область) прийти на вибори міського голови 6 грудня й обрати мера з рекордною явкою 95%.

Відеозвернення він оприлюднив на свой сторінці у Facebook.

«Рідний Кривий Ріг. Думаю, всі ви погодитеся, якщо тобі пощастило народитися там, де зливаються Інгулець і Саксагань, неважливо, яке місце проживання зараз у твоєму паспорті. Бо у твоєму серці назавжди будуть два рідні слова — Кривий Ріг. Це місто мене загартувало та збагатило, подарувавши шкільні та студентські роки, кохану дружину і друзів на все життя. Це місто, де поховані мої предки, де живуть мої батьки, де народилася моя донька. Мене завжди хвилює майбутнє рідного Кривого Рогу, в якому б куточку країни я не був, в якому б статусі я не перебував», — сказав Зеленський.

Президент закликав криворіжців поставитися до вибору людини, якій «на наступні п’ять років довірять долю міста», відповідально, не лінуватися, прийти на дільниці та нарешті обрати мера, на якого давно заслуговує Кривий Ріг.

«Давайте в цей день зробимо рекордну явку в Україні. Нехай це буде символічне для нашого міста число — 95», — додав Зеленський, зауваживши, що агітувати ні за кого з кандидатів не може.

«Але це й не потрібно. Ви люди розумні, самі все знаєте», — резюмував президент.

  • Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул, який вийшов до другого туру виборів, оголосив, що знімає свою кандидатуру через стан здоров’я.
  • За посаду мера Кривого Рогу у другому турі виборів боротимуться кандидат від «Слуги народу» Дмитро Шевчик і кандидат від «Опозиційної платформи — За життя» Костянтин Павлов.