Вибори мера Кривого Рогу: явка становила понад 35%, екзит-поли демонструють суперечливі результати

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вибори мера Кривого Рогу: явка становила понад 35%, екзит-поли демонструють суперечливі результати

Чузавков Сергій / УНІАН

Явка у другому турі виборів мера Кривого Рогу стновить 35,14%.

Про це повідомляють на сторінці Центральної виборчої комісії.

Центрвиборчком нагадав, що 25 жовтня у Кривому Розі проголосувало 36,72%. Результати голосування територіальні виборчкоми повинні встановити до 11 грудня.

Дані екзит-полів про результати виборів демонструють протилежні результати. Так, за даними опитування від «Центру з досліджень розвитку технологій», проведеного на замовлення інформагентства «Голос UA», перемогу здобув кандидату від «Опозиційної платформи — За життя» Костянтин Павлов, за якого проголосували 58,86% опитаних. Його суперник від «Слуги народу» Дмитро Шевчик набрав 41,14 % голосів.

«Центр з досліджень розвитку технологій» заявив, що опитав 14 тисяч виборців. Помилка вибірки цього екзит-полу не повинна перевищувати 2,5—3%.

Інший екзит-пол, який оприлюднив телеканал «Україна 24», говорить про перемогу Шевчика. За даними цього опитування, кандидат від «Слуги народу» отримав 51,7%, а Костянтин Павлов ㅡ 47,2%.

Екзит-пол, оприлюднений телеканалом, провели на замовлення фонду «Українська політика». Середня похибка не повинна перевищувати 2,5%, однак кількість опитаних виборців невідома.

  • У день виборів поліція отримала 30 повідомлень про порушення — щодо двох із них розпочала кримінальні провадження.
  • 4 грудня президент України Володимир Зеленський, уродженець Кривого Рогу, записав відеозвернення, в якому закликав мешканців міста прийти на вибори мера, створивши рекордну явку в 95%. Також Зеленський зауважив, що агітувати ні за кого з кандидатів не може, «але це й не потрібно — ви люди розумні, самі все знаєте».