Зеленський підписав закони про підтримку бізнесу під час карантину

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Зеленський підписав закони про підтримку бізнесу під час карантину

Офіс президента України / Facebook

Президент Володимир Зеленський підписав закони про підтримку бізнесу під час карантину.

Про це повідомляє пресслужба його Офісу.

Один з законів передбачає списання платникам податків податкового боргу до 3 060 гривень, який не погашений станом на 1 листопада, а також відтермінування до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу до 6 800 гривень для ФОПів, зокрема самозайнятих осіб, якщо він виник до 1 грудня.

Також платники єдиного податку першої групи звільняються від сплати цього податку та єдиного внеску за грудень 2020 року та січень-травень 2021 року.

ФОПи не зможуть отримати допомогу, якщо вони:

  • зареєстровані менше ніж за три місяці до набуття чинності цим законом;
  • у 2020 році сплатили ЄСВ за себе менше ніж за три місяці;
  • їхній вид діяльності не підпадає під карантинні обмеження.

Ще один закон стосується виплати 8 тисяч гривень допомоги застрахованим найманим працівникам, зайнятість яких призупинена через карантин.

Крім того, закон передбачає продовження компаніям дії ліцензій на продаж алкоголю на період карантину, а також протягом трьох місяців після його закінчення. Документам дозвільного характеру продовжують дію на період карантину та протягом трьох місяців після його закінчення. Їхній перелік тут.

Продовжується й строк дії договорів оренди державного та комунального майна, які закінчуються в період карантину та протягом одного місяця з дня його закінчення. Також не нараховується та не сплачується плата за оренду державного або комунального майна.

  • МОЗ планує ввести тритижневий локдаун в Україні на початку січня. Президент Володимир Зеленський заявив, що у грудні локдауну не буде, але є велика ймовірність, що буде в січні.
  • 2 грудня Кабінет міністрів вирішив скасувати карантин вихідного дня, по всій країні діють обмеження «помаранчевої» зони.