Зеленський заявив, що локдауну у грудні не буде. У січні — можливо

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Зеленський заявив, що локдауну у грудні не буде. У січні — можливо

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський заявив, що у грудні локдауну не буде, але є велика ймовірність, що буде в січні. Про це він заявив у відеозверненні.

«Локдаун у грудні, вірю і сподіваюсь, що він нам не потрібен. Ми зважували всі за, усі проти. Дуже багато даних і прогнозів, радились із місцевою владою, отримали запевнення МОЗ щодо контрольованості ситуації в лікарнях. Я рекомендував премʼєр-міністру не оголошувати локдаун у грудні», — заявив Зеленський.

За його словами, карантин вихідного дня дав свій результат — щоденна кількість хворих перестала так стрімко зростати.

«Загальна ситуація контрольована і не диктує негайного введення локдауну у грудні. Ми даємо змогу бізнесу працювати, не втрачати грудень і не будемо псувати людям свята», — додав він.

Щодо локдауну в січні — то є велика ймовірність, але про нього попередять заздалегідь.

«Чи буде локдаун у січні? Зовсім уникнути його буде дуже складно. Його ймовірність у січні існує, вона немала. Доручив уряду повідомити вам наступного тижня завчасно, детально та чітко: коли він буде, який його формат, вичерпний перелік усіх карантинних заходів. Це не буде сюрпризом, я обіцяю. І не за тиждень [до його введення] уряд повідомить, а набагато раніше. Імовірний локдаун не означає, що треба скасувати заплановану відпустку. Для громадян України держкордон буде відкритий — як для вʼїзду, так і для виїзду», — пояснив Зеленський.