Путін заявив Меркель, що готовий продовжувати роботу в «нормандському форматі»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Путін заявив Меркель, що готовий продовжувати роботу в «нормандському форматі»

Пресслужба президента росії

Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель підтвердив намір продовжувати роботу в «нормандському форматі». Зокрема, на рівні політичних радників лідерів Росії, Німеччини, Франції та України.

Про це повідомили на сайті Кремля.

Там заявили, що під час розмови констатували, що на окупованому Донбасі «в цілому» дотримується перемирʼя. Але водночас «висловили ​​стурбованість через відсутність прогресу» в реалізації політичних аспектів Мінських домовленостей 2015 року і рішень «нормандської четвірки». Крім того, Путін заявив про «безальтернативність Мінських угод».

За повідомленням Кремля, Путін і Меркель також обговорили ситуацію у Нагірному Карабаху і боротьбу з пандемією коронавірусу. ТАСС повідомляє з посиланням на уряд Німеччини, що обговорювали й отруєння опозиціонера Олексія Навального. Проте на сайті Кремля про це вирішили не згадувати.

  • Радник української делегації у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Олексій Арестович заявив, що політичні радники вже ведуть практичну роботу з підготовки саміту «нормандської четвірки» у 2020 році. Він додав, що на засіданні ТКГ українська делегація запропонувала провести до 24 грудня обмін полоненими.
  • 28 листопада російське РБК повідомило, що Росія і бойовики «ЛДНР» відмовилися від обміну полоненими з Україною до кінця нинішнього року. У ТКГ на це заявили, що новина росЗМІ є інформаційним супроводом з російського боку і шантажем.