Контррозвідка США виявила масштабну операцію впливу Китаю на команду та оточення Байдена

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Контррозвідка США виявила масштабну операцію впливу Китаю на команду та оточення Байдена

Feng Li / Getty Images

Китай націлився на команду обраного президента Джо Байдена та готує шпигунську операцію «на стероїдах». Про це заявив голова Національного центру контррозвідки та безпеки США Білл Еваніна, повідомляє Business Insider.

За його словами, контррозвідка очікувала на атаки, і виявив підготовку до масивної операції проти команди новообраного президента.

«Ми побачили сплеск, який був запланований та передбачений нами, що Китай перенаправить свої кампанії впливу на нову адміністрацію. І коли я кажу це — про злочинний іноземний вплив, дипломатичний вплив на стероїдах — ми вже бачимо цю гру по всій країні, і не лише з тими, хто потрапив до нової адміністрації, але і з тими, хто оточує цих людей», — сказав Еваніна.

Чиновник не надав ніяких уточнень, проте зазначив, що його люди вже працюють з табором Байдена, щоб допомогти йому розрізнити атаки.

Він також додав, що багато китайських дослідників у США працюють в інтересах Пекіна, і що розвідка успішно мінімізувала іноземний вплив на виборах — значно краще, ніж у 2016 році.

Ще на передодні виборів Еваніна зазначав, що Китай намагався завадити Дональду Трампу і його кампанії, оскільки його вважають непередбачуваним. Тим часом команда Байдена вже демонструє свою готовність протистояти Китаю. Зокрема, бажають змусити Китай відійти від крадіжок інтелектуальної власності та інших нечесних прийомів.