Згвалтування у Кагарлику: обвинувальний акт проти 5 поліцейських передали до суду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Згвалтування у Кагарлику: обвинувальний акт проти 5 поліцейських передали до суду

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Офіс генерального прокурора передав до суду обвинувальний акт стосовно 5 співробітників поліції Кагарлика, яких звинувачують у катуваннях та зґвалтуванні жінки.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Слідство зʼясувало, що ці працівники для розкриття злочинів катували та незаконно позбавляли волі людей. У січні 2020 року троє поліцейських, щоб отримати зізнання у злочинах, били потерпілих, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околицю міста, застосовували електричний струм, після чого прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони перебували до наступного дня.

Окрім того, у травні цього року один із правоохоронців у своєму службовому кабінеті катував жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка. Він надягав на неї протигаз, кайданки та стріляв з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Працівники Державного бюро розслідувань зʼясували, що керівник відділення знав про таку поведінку правоохоронців, проте не вживав жодних заходів реагування на неправомірні дії підлеглих. Обвинуваченим інкриміновано катування, насильницьке зникнення та зґвалтування (ст. 127, ст. 146-1, ст. 152 Кримінального кодексу).