«Не маю мотивацій наразити Україну на скандал міжнародного рівня». Голова Закарпатської ОДА прокоментував обшуки в угорських фондах

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров запевнив що не є ініціатором обшуків у представників угорських організацій на Закарпатті.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Вважаю, що у демократичній європейській державі голова обласної державної адміністрації не має втручатися в роботу правоохоронних органів, як би цього не очікували. Власне, таке невтручання передбачене законодавством», — наголосив очільник ОДА.

Також Петров запевнив, що не має «мотивацій розхитати суспільно-політичну ситуацію в краї» та наразити Україну на скандал міжнародного рівня, а також висловив сподівання, що дії правоохоронців вмотивовані законами України.

«Коли мені приписують ініціативу у тих слідчих діях та обшуках, які проводилися щодо угорських фондів на Закарпатті — це, певною мірою, образливо. Як із точки зору мого ставлення до усіх представників національних громад краю, так і моєї біографії – я колишній контррозвідник і точно знаю, що необґрунтована примітивна груба сила – це не аргумент, особливо у політиці», — зазначив він, нагадавши, що проти таких методів роботи спецслужб виступав ще в 2014 році, через що вийшов на Майдан та згодом пішов до АТО.

Окремо Петров закликав правоохоронців провести брифінг та оприлюднити докази, щоби зняти питання можливих політичних інсинуацій.

«Запрошую до відкритої та чесної розмови усіх депутатів новообраної обласної ради. Я завжди готовий до діалогу, навіть в таких важких ситуаціях», — резюмував голова Закарпатської ОДА.