Колишні генпрокурор, глава МЗС і секретар РНБО створили «центр» для боротьби з кризами в Україні

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Колишні генпрокурор, глава МЗС і секретар РНБО створили «центр» для боротьби з кризами в Україні

Фото УНІАН

Колишній генпрокурор Руслан Рябошапка разом з ексміністром закордонних справ Павлом Клімкіним та екссекретарем Ради національної безпеки і оборони, колишнім міністром фінансів Олександром Данилюком створили «Центр стійкості та розвитку держави» для боротьби з кризами в Україні.

Заяву про створення центру Рябошапка оприлюднив у Facebook.

Засновники центру вважають, що хвиля кількох криз — економічної, фінансової, пандемічної — загострили проблеми, які накопичилися у країні протягом багатьох років.

«Серед них — відсутність стратегії розвитку держави, слабкість і захоплення державних інституцій олігархами, корупція, імітація реформ та поляризація суспільства. А наростаюча конституційна криза може стати каталізатором, що запустить незворотні процеси втрати державності», — заявили в центрі.

Колишні високопосадовці вважають, що чинна влада «неспроможна запропонувати суспільству адекватні рішення».

«Українці дезорієнтовані популістськими заявами та гаслами, що підміняють конкретні дії. […] Тому, маючи практичний досвід, […] ми вирішили об’єднати наші зусилля для створення нової платформи для вироблення конкретних рішень і формування команди, спроможної їх втілити», — заявили засновники центру.

За їхніми словами, пріоритетними напрямами будуть національна безпека, верховенство права, деолігархізація та боротьба з корупцією. У центрі наголосили, що відкриті до співпраці та розширення команди.