Байден представив свою команду з комунікацій Білого дому. Уперше на всіх ключових посадах — жінки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Байден представив свою команду з комунікацій Білого дому. Уперше на всіх ключових посадах — жінки

Михайло Палінчак / Петро Порошенко / Flickr

Обраний президент США Джо Байден представив кандидатів, яких планує призначити на посади у Білому домі, пов’язані з комунікаціями глави держави. Уперше всі ключові пости займуть жінки.

Імена претенденток опубліковані на сайті перехідної адміністрації Байдена.

«На цю команду буде покладена величезна відповідальність за комунікацію американського народу з Білим домом. Я гордий повідомити про першу команду з комунікацій, що складається лише з жінок», — підкреслив Байден.

Так, посаду речниці Білого дому займе Джен Псакі, яка за часів президентства Барака Обами входила до команди з комунікацій та була представником Держдепартаменту.

Її заступницею стане Карін Жан-Пʼєр — голова передвиборчого штабу майбутньої віцепрезидента Камали Гарріс та колишня політична аналітик NBC і MSNBC.

Директоркою з комунікацій Білого дому стане Кейт Бедінгфілд, яка за віцепрезидентства Байдена працювала його помічницею зі звʼязків. Її заступницею стане Пили Тобар, яка теж працювала у штабі демократа.

Речницею Камали Гарріс буде ще одна представниця виборчої кампанії Байдена — Симона Сандерс. А Ешлі Етьєн призначать на посаду директорки з комунікацій Гарріс.

Помічницею першої леді зі звʼязків планують призначити Елізабет Александер — колишню представницю пресслужби часів віцепрезидентства Байдена.

Нагадаємо, раніше Байден визначився з основними кандидатами на посади у своїй адміністрації, обрав державного секретаря США, радника з нацбезпеки, а також міністра фінансів — цю посаду вперше може обійняти жінка. Через призначення міністра транспорту стався скандал — його підозрюють у покритті вбивства.