РБК: Росія та бойовики «ЛДНР» відмовилися проводити обмін полоненими з Україною до кінця року

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
РБК: Росія та бойовики «ЛДНР» відмовилися проводити обмін полоненими з Україною до кінця року

Facebook / Офіс президента

Росія і бойовики «ЛДНР» відмовилися від обміну полоненими з Україною до кінця нинішнього року.

Про це повідомляє РБК.

Цю інформацію підтвердив представник російської сторони та луганської окупаційної влади. «Без виконання Україною своїх зобовʼязань імовірність обміну до Нового року відсутня», — заявила глава «робочої групи ЛНР» з обміну в ТКГ Ольга Кобцева. Під зобовʼязаннями вона мала на увазі процедуру зняття в Україні «юридичних претензій» до звільнених осіб.

Росія, зі свого боку, звинуватила Київ у «гальмуванні» процесу підготовки до нового обміну. Глава російської делегації в ТКГ Борис Гризлов за підсумками відеоконференції ТКГ 25 листопада заявив, що Україна не виконала зобовʼязань припинити переслідування вже звільнених осіб. «Процедури попередніх обмінів не можна вважати завершеними», — додав Гризлов.

  • Глава української делегації у Тристоронній контактній групі стосовно Донбасу Леонід Кравчук повідомив, що Україна передала список з 11 осіб для обміну полоненими до кінця року.
  • Радник української делегації у Тристоронній контактній групі стосовно Донбасу Олексій Арестович заявив, що політичні радники вже ведуть практичну роботу з підготовки саміту «нормандської четвірки» в 2020 році. Він додав, що на засіданні ТКГ українська делегація запропонувала провести до 24 грудня обмін полоненими.