NDR: Будівництво «Північного потоку — 2» відновлять вже за тиждень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
NDR: Будівництво «Північного потоку — 2» відновлять вже за тиждень

Nord Stream 2 / Aксель Шмидт

Будівництво газопроводу «Північний потік — 2» відновитися вже 5 грудня.

Про це повідомляє німецька радіостанція NDR.

Йдеться про плани добудувати невелику ділянку в німецьких водах. «Ми плануємо відновити роботи з прокладання труб, використовуючи судно з якірним позиціонуванням у виключній економічній зоні Німеччини цього року», — повідомили журналістам у Nord Stream AG. Компанія розглядає прокладання відрізка у 2,6 км на кожній з ниток газопроводу.

Будівництво «Північного потоку — 2» зупинили майже рік тому після включення до військового бюджету США санкцій проти суден, що ведуть морське укладання труб. Це змусило швейцарського підрядника Allseas згорнути роботи на проєкті.

  • Російський морський трубопровід «Північний потік — 2» готовий майже на 93%. Подальшому будівництву заважають санкції США. Якщо трубопровід добудують, Росія отримає можливість постачати свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Це призведе до втрати Україною доходів від транзиту газу, що становлять кілька мільярдів доларів на рік.
  • Газопровід починається в Росії, проходить через морські райони Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини і виходить на берег на узбережжі Німеччини. Трубопроводом можна транспортувати 55 мільярдів кубометрів природного газу на рік. Уряди Росії, Фінляндії, Швеції, Німеччини та Данії видали дозволи на реалізацію проєкту.
  • У жовтні Державний департамент США запровадив нові санкції проти російського газопроводу «Північний потік — 2». Вони стосуватимуться компаній, повʼязаних із будівництвом.