Прокуратура Аргентини порушила справу після смерті футболіста Марадони. Розслідує, чи не було недбальства з боку медиків

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Прокуратура Аргентини порушила справу після смерті футболіста Марадони. Розслідує, чи не було недбальства з боку медиків

Diego Maradona / Flickr

Прокуратура Аргентини розпочала розслідування за фактом смерті відомого футболіста Дієго Марадони. Правоохоронні органи хочуть з’ясувати, чи не було халатності з боку медсестри, яка стежила за Марадоною. Про це повідомляє телеканал Todo Noticias.

За даними ЗМІ, футболісту на день давали вісім препаратів. Тому прокуратура зʼясує, чи могла медсестра з якоїсь причини не дати один із них.

Крім того, запланували провести токсикологічні тести, які визначать, які ліки давали Марадоні в останні години життя, а також встановлять наявність або відсутність у його організмі алкоголю, наркотичних чи токсичних речовин.

Також прокуратура розслідує заяву адвоката Марадони Матіаса Морлі, який стверджує, що футболіст протягом 12 годин до смерті перебував без нагляду з боку медперсоналу. Однак, за даними ЗМІ, медбрат Рікардо свідчив, що бачив, як о 06:30 футболіст іще дихав. А розтин показав, що Марадона помер о 12 годині дня.

  • Легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона помер у віці 60 років 25 листопада від зупинки серця. На початку листопада його госпіталізували з крововиливом у мозок, але 11 листопада виписали з лікарні.
  • 26 листопада в Буенос-Айресі відбулася церемонія прощання з Марадоною, яка завершилася масовими сутичками з поліцією і затриманнями.