Помер аргентинський футболіст Дієго Марадона

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Помер аргентинський футболіст Дієго Марадона

Diego Maradona / Flickr

25 листопада у віці 60 років помер легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона. Про це повідомляють аргентинська газета Charlin і BBC.

Футболіст помер вдома внаслідок зупинки серця. На початку листопада його шпиталізували з крововиливом у мозок, а 11 листопада виписали з лікарні.

Президент Аргентини оголосив у країні триденний траур.

Востаннє Дієго бачили на публіці 30 жовтня — на матчі першого туру чемпіонату Аргентини, де грали його команда «Хімнасія і Есгріма» і «Патроно» (3: 0). Матч був присвячений 60-річчю Марадони, однак він не залишився спостерігати за матчем, пояснивши це поганим самопочуттям.

Марадона вважається одним з найкращих гравців в історії футболу. Він — чемпіон світу 1986 року. На клубному рівні виступав, зокрема, за команди «Бока Хуніорс» (Аргентина), «Барселона» (Іспанія), «Наполі» (Італія).

Спортсмен час від часу лікувався від алкогольної та наркотичної залежностей. Про вживання кокаїну він говорив: «Я нічого не відчував, я був зомбі. Я вживав наркотики, коли грав у футбол, але не для того, щоб стимулювати себе. Ті, хто говорить, що кокаїн допомагає творити, нічого не розуміють. Якщо ви приймаєте кокаїн і залишаєтеся професійним футболістом, то дуже скоро не зможете виходити на поле. Він зʼїдає ваші сили. Він непотрібний і нещадний до життя».

За його словами, уперше наркотики він спробував у 22 роки: «І цього було досить, щоб відчувати себе живим, але я спробував їх, тому що вони були всюди у футболі».